Filmifestival "Kino maale" toob filmiõhtud 15 maakonda

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalifilme näidatakse ka Elroni rongides.
Festivalifilme näidatakse ka Elroni rongides. Foto: Sander Ilvest

Teist aastat toimuv filmifestival "Kino maale" käib oktoobris kolme nädala jooksul 15 maakonnas ja ligi 90 paigas, et kõik huvilised saaksid osa värviküllasest filmifestivalist, mis seekord keskendub animatsioonile, eeskätt tänavu kevadel oma 65. sünnipäeva tähistanud Heiki Ernitsa loomingule.

Ühtlasi on 8. oktoobril algava festivali kavas esimest korda dokumentaalfilmid.

Festivali alustavad lastele ja noortele ning 1. jalaväebrigaadi ajateenijatele mõeldud kaks eraldi töötuba, lisaks ka konkurss. Filme näidatakse lasteaedades, koolides, raamatukogudes, noortekeskustes, kultuuri- ja rahvamajades, muuseumides ja nii mõneski söögikohas, samuti ka Elroni rongides ja GoBusi bussides. Kokkuvõtteid festivalist tehakse 27. oktoobril kell 15 Tapa uues söögikohas Roger Resto & Sport.

"Oleme rõõmsad, et tänavu õnnestub meil olla festivali tegevustega kõikides Eesti maakondades. Kõik festivalitegevused on pühendatud Eestile, tema 100 sünnipäevale, millest võtab osa ligi 90 kultuuri- ja haridusasutust  üle Eesti – see on meie ühine sünnipäevakink, endale, üksteisele, kõigile," ütles festivali juht Indrek Jurtšenko.

Festivali kavas on kaheksa erinevat programmi, kokku ligi 40 filmi. Tänavu on fookuses Heiki Ernits, kes tähistab oma 65. sünnipäeva. Tema loometööd peegeldab kolm retrospektiivi, millest kaks on mõeldud noorematele vaatajatele, kes tunnevad Heiki Ernitsat Leiutajateküla Lotte järgi, ja üks täiskasvanutele. Nende tagasivaadetega avavad korraldajad Heiki Ernitsa loomingut teise nurga alt. Samuti näidatakse festivalil Eesti Joonisfilmi ja Nukufilmi autorite vanemaid ja uuemaid filme. Esimest korda on festivalil kavas koostööpartner Dokfesti esitletav Rein Marani uus dokumentaalfilm "Peetrike Laanetagusel".

Festivali korraldavad Tapa vallavalitsus koos MTÜ-ga Tapa Linna Arengu Selts. Projekti rahastavad ja toetavad peale korraldajate veel Leader Eesti programm, MTÜ Arenduskoda, Eesti filmiinstituut, Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa eksperdigrupp ja Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles