EV 100 kingitus toob Rakverre helkuripuu

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedal ajal aitab nähtav olla helkur.
Pimedal ajal aitab nähtav olla helkur. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval, 8. oktoobril kattub Eesti helkuripuudega, kuhu saab jätta ja kust võtta pimedal ajal liikluses enda nähtavaks tegemiseks helkuri.

Algatuse „100 helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks“ eesmärk on tõmmata juubeliaastal senisest enam tähelepanu turvalisusele liikluses. Algatusega saab veel liituda, praeguseks on oma Helkuripuu registreerinud 83 kogukonda üle Eesti.

„Juubelisügise hämarad õhtud on kohal, seega on viimane aeg endale ja oma lähedastele elupäästev kaaslane külge riputada,“  sõnas riigikantselei EV 100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Pika traditsiooniga algatus tuletab seda kõigile Eesti inimestele meelde. Mida rohkem helkuriga kaetud puid 8. oktoobril särama lööb, seda rohkem inimesi liikluses märgatavamaks ka saab,“ lisas Soe.

Praeguse seisuga ehivad 8. oktoobril helkuripuu 83 aktiivset seltskonda Harjumaal, Hiiumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Läänemaal, Pärnumaal, Põlvamaal, Raplamaal, Saaremaal, Valgamaal, Viljandimaal, Tartumaal ja Võrumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles