Andres Jaadla on Genfis Rakvere kogemusi jagamas

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Meelis Meilbaum

Täna algas Genfis ÜRO Euroopa majanduskomisjoni elamu- ja maamajanduskomitee tippkohtumine.

Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse kuuluv Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse esimees Andres Jaadla osaleb täna  Genfis toimuval ÜRO Euroopa majanduskomisjoni elamu- ja maamajanduskomitee tippkohtumisel. Jaadla tutvustab kohtumisel EKÜL-i koolituskeskuse baasil tegutseva ÜRO Jätkusuutliku Eluaseme Harta keskuse tegevusi.

Alates 2016. aastast on EKÜL rahvusvaheliselt tunnustatud ÜRO eluasemeharta keskuseks, mille üks põhitegevusi on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureform on veel ettevalmistamisel või toimumas ja kus Eesti riigi ja korteriühistute kogemust saab eeskujuks võtta.

Jaadla sõnul on  kõrgetasemelised kohtumised Genfis jätkuvad ja huvi Eesti eluasemereformi kulgemise ja renoveerimise tulemuse vastu ülisuur. Jaadla tõi oma sõnavõtus esile Rakvere kogemused elamute renoveerimisel.  "Terve suve oli linn kui ehitustander, vähe oli kortermaju, mis ei oleks olnud tellingutes," rääkis Jaadla.

"Kui me Rakveres oleme sellega harjunud, siis ülemaailmselt tekitab selline väikelinna korteriühistute ühisrenoveerimine teenitult tunnustust ja imetlust. Kui rääkida aga linna elanike arvust ja saavutatud tulemustest, siis võivad Rakvere ühistujuhid teenitult uhkust tunda. Nende töö on saanud Genfis imetluse ja tunnustuse osaliseks," lisas Jaadla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles