Tartu ülikool ja Eesti geoloogiateenistus alustavad ühist õppe- ja teadustööd

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti geoloogiateenistuse direktor Alvar Soesoo.
Eesti geoloogiateenistuse direktor Alvar Soesoo. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tartu ülikooli (TÜ) rektor professor Toomas Asser ja Eesti geoloogiateenistuse direktor professor Alvar Soesoo allkirjastasid reedel Tartus koostöökokkulepe, millega sõnastatakse ülikooli ja teenistuse koostöövaldkonnad.

Eesti geoloogiateenistus alustas uue riigiametina tegevust 2018. aasta alguses majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas. Teenistuse põhiülesanded on Eesti geoloogiline kaardistamine, maapõue kohta andmebaaside pidamine, mitmesugused seired, geoloogilised uuringud ning maapõue uurimise ja kasutamise kohta valitsusele ettepanekute tegemine.

"Loodetavasti muutub koostööleppe kaudu meie üliõpilaste haridus veelgi praktilisemaks ning suureneb ka geoloogia eriala populaarsus," sõnas Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura.

Geoloogiateenistuse direktori Alvar Soesoo sõnul on koostöölepe riigi maapõueressursside uurimise ja parimate kasutusvõimaluste väljatöötamiseks väga vajalik. See annab riigile senisest märksa parema strateegilise aluse teha vajalikke ühisuuringuid kõige tõhusamal viisil.

Leppe üks keskseid osi on ühistegevused, mille käigus arendatakse maateadusliku kõrghariduse andmist, näiteks on kavas magistri- ja doktoritööde ühisjuhendamine ning praktikabaaside lisandumine. Tartu ülikooli teadlaste kaasamine toetab Eesti geoloogiateenistusel riigi pandud ülesandeid tõhusat ja teadmispõhiselt lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles