Paabul selgusid osavaimad moosimeistrid

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kuulutati Rakveres toimunud tšillilaada raames välja Virumaa Teataja ja Käänu talu koostöös korraldatud hoidistekonkursi Paabu 2018 parimad moosimeistrid.

Auhindu jagati soolase ja magusa kategoorias, välja kuulutati ka parim traditsiooniline hoidis ning parim tšillimoos.

Enam kui kaheksakümne hoidise seast valis parimad välja 11-liikmeline žürii, kes hindas iga mekitud hoidist kümne palli skaalal.

Soolaste kategoorias kuulutati parimaks Kristjan Pulk ja tema hoidis "Tume tšilline taevas". Noor mees rääkis auhinda kätte saades, et osales konkursil esmakordselt ning endalegi üllatuseks osutus tema hoidis tõeliseks menukiks.

Teise koha pälvis mullune võitja Endla Ott konjakise sibulamoosiga. “Eks hoidiste tegemine tahab pühendumist ja keskendumist. Ma ei ole kunagi midagi mõõtnud, ikka maitse järgi käib kõik!” ütles Endla Ott. Kolmanda koha soolaste kategoorias sai Tiiu Vahter hoidisega "Tšilli-õun-paprika lihale".

Magusa kategoorias osutus võitjaks Laila Talunik hoidisega, mis kandis luulelist nime: "Vanilje- ja sidrunihõnguline soojast suvest tulvil magus pirnimoos". Talunik ütles auhinda kätte saades, et moosile peab ikka soojad tunded sisse panema, siis tuleb tulemus ka hea. Võitu aga hobi korras moosikeetja ennustada ei osanud. "Tasus osaleda!" kinnitas ta.

Teine koht läks magusa kategoorias Marianne Loorentsile kibuvitsa-tsitruse moosi eest, kolmanda koha pälvis astelpaju-ingveri-mee terviseseguga Jaanika Post.

Parima traditsioonilise hoidise eest sai tunnustuse Mare Kotiesen, tema võistlustööks oli kreegimoos. 

Parima tšillimoosiga esines aga Jule Käen-Torm, kes oli purki pistnud vürtsmoosi kõrvitsa, sidruni ja tšilliga.

Hoidistekonkurss Paabu toimus juba kaheksandat korda, auhindu jagati aga esmakordselt Rakvere linna korraldatud tšillilaada raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles