Eesti Olümpiakomitee tunnustas perekond Leeki  

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa sportlik perekond Leek: vanemad Erkki ja Jaanika ning pojad Marc-Erik (16), Jan-Markus (14) ja Remi (6).
Lääne-Virumaa sportlik perekond Leek: vanemad Erkki ja Jaanika ning pojad Marc-Erik (16), Jan-Markus (14) ja Remi (6). Foto: EOK

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas perekondi kõigist viieteistkümnest maakonnast, Lääne-Virumaalt perekond Leeki.

Eestimaa sportlikud pered, kes valiti välja koostöös maakondlike spordiliitudega, saavad koos tunnustusega Eesti Olümpiakomiteelt preemiaks koguperekülastuse sel nädalavahetusel toimuvale Tallinn International Horse Show’le koos ööbimisega Hilton Tallinn Park hotellis.

EOK koduleheküljel iseloomustatakse perepea Erkki Leeki, kui sportlike eluviisidega meest ja tuntud vabatahtlikku erinevate sündmuste läbiviimisel. Ta osaleb rahvajooksudel, rattarallidel ja muudelgi spordiüritustel. Viimasel ajal on Erkki Leek osalenud Budapesti ja Amsterdami poolmaratonidel, üle Eesti toimuvatel rahvajooksudel ja aidanud korraldada nii Rakvere ööjooksu kui ka südasuve maratoni Võsul.

Eriliseks saavutuseks peab Erkki Leek koos kahe vanema pojaga üle väina ujumist selle aasta suvel. Tänavu läbis ta Võhandu jõel ka kanuuga sajakilomeetrise maratoni. Peale selle on ta olnud noorte korvpallipoiste abitreener ja kohaliku korvpalliliiga lauakohtunik. Seega võib Erkki Leeki pidada läbi ja lõhki spordihingeks, kelle panus on märgatav ja tuntav palju laiemalt kui oma pereringis.

Erkki Leegi abikaasa Jaanika on spordimehele suurepärane paariline, töötades sporditarvikuid ja -riideid müüvas ettevõttes Rademar. Jaanika Leegi huvialadeks on kepikõnd, rattasõit ja treening Aqva spordikeskuses.

Sportlikule perele annavad värvi ja jõudu juurde kolm last: Marc-Erik, Jan-Markus ja Remi. Kõige väiksem – Remi – on lasteaias käimise kõrvalt aktiivne jalka- ja kossusõber ja kaks suuremat poissi teevad spordikooli korvpalliväljakutel mehetegusid.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on peresport üks valdkondadest, mida EOK peab spordis oluliseks ning millesse panustab. "On teada, et koolis ei saa lapsed piisavalt kehalist koormust ja seetõttu on oluline just vanemate roll lastele sportimisharjumuste tutvustamisel. Ja kindlasti võiks teha seda vabal ajal üheskoos, mis omakorda liidab perekonda ning tugevdab pereväärtusi. Meie poolt tunnustatavad pered on sportliku eluviisi ja koostegemise enda jaoks leidnud ning meil on hea meel neid tunnustada," ütles Sõõrumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles