Must jää varitses sõidukeid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must jää.
Must jää. Foto: Ants Liigus

Kuigi ilmaprognoos lubas alanud nädalaks isegi kuni 17 soojakraadi, tabas täna varahommikul autojuhte ebameeldiv üllatus – must jää.

Paraku pidid mõned sohvrid üllatuma alles pärast seda, kui olid sõidukiga juba otsapidi kraavis.

Politsei andmetel juhtus kell 5.20 liiklusõnnetus Tallinna–Narva maantee 107. kilomeetril Võhma külas, kus 28-aastane mees kaotas juhitavuse kaubiku Opel üle ning sõitis teelt välja. Auto rullus üle katuse, kuid õnneks ei saanud juht ega kõrvalistuja, 32-aastane mees, viga. Juht oli kaine.

Politsei oli veel sündmuskohal, kui samal teelõigul juhtus teinegi õnnetus: 35-aastane mees kaotas juhitavuse sõiduauto Audi üle ning sõitis teelt välja kraavi. Juht viga ei saanud.

Kell 8.40 teatati, et Põdruse–Kunda–Pada teel Vasta küla kandis on veoauto risti teel. Seekord aga musta jääd süüdistada ei saanud, sest sündmuskohale kihutanud patrull tuvastas, et veoauto juht oli joobes. Mees kõrvaldati autoroolist, sõidutee vabastati.

Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide ütles, et teelt väljasõite oli veelgi.

Ühe tähelepaneliku liikleja sõnul olid täna hommikul libedat teed märganud juhid väga ettevaatlikud ja sõidukite kiirus ei ületanud kohati neljakümmet kilomeetrit tunnis.

Rakvere politseijaoskonna avariipolitseinik Argo Vahula rääkis, et mitmed täna hommikul teelt välja sõitnud juhid õnneks vigastada ei saanud. "Öökülma saabumisega muutuvad ka teed libedaks ning musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige varahommikuti," ütles politseinik. "Olge liikluses tähelepanelikud ning sõitke pigem veidi aeglasemalt kui kiiremini. Piirkiirus on võimalus, mitte kohustus," lisas Vahula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles