Uuest aastast tõuseb ajateenija lapse toetus

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija lapse toetus tõuseb.
Ajateenija lapse toetus tõuseb. Foto: Elmo Riig

Kaitseministeerium valmistab ette eelnõu, millega tõuseb ajateenija lapse toetus uuest aastast 300 euroni kuus.

Toetust makstakse lisaks ajateenija igakuisele toetusele, mis on sõltuvalt teenistuse kestusest 100 kuni 200 eurot kuus. Seni oli ajateenija lapse toetus 50 eurot kuus.

Kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja Anu Rannaveski sõnul ei ole ajateenija lapse toetuse puhul tegemist massilise taotlemisega, tänavu näiteks on makstud toetust 48 lapsele.

"Seda lihtsam on meil võimalik lahendada see kitsaskoht, vähendades nii mõnegi ajateenija olmemuresid ning aidates neil rohkem keskenduda väljaõppele," ütles Rannaveski.

Ajateenija lapse toetuse tõstmisel on lähtutud perekonnaseadusest tulenevast lapse elatise suurusest. Perekonnaseaduse järgi ei või igakuine elatis ühele lapsele olla väiksem kui pool vabariigi valitsuse kehtestatud kuupalga alammäärast. Praegune töötasu alammäär on 500 eurot, seega on igakuise elatise miinimumsuuruseks 250 eurot.

Viimase viie aasta jooksul on ajateenija lapse toetust saanud aastas keskmiselt 60 last, aga mõnel aastal on toetuse saajaid olnud ka alla 30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles