Põhjakeskuse postkontor paneb uksed kinni

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakeskuse postkontor lõpetab oktoobris tegevuse
Põhjakeskuse postkontor lõpetab oktoobris tegevuse Foto: Meelis Meilbaum

Põhjakeskuses asuv Tõrremäe postkontor lõpetab vähese külastatavuse tõttu 15. oktoobrist tegevuse.

Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv ütles, et Põhjakeskuse postkontor on üks neist postkontoritest, millel puudub teeninduspiirkond ehk tegemist pole kellegi nii-öelda kodupostkontoriga, kuhu tähitud kirjad ja pakid automaatselt saabuvad. "Fakt on ka see, et kuna pakitoimingud eelistatakse läbi viia pakiautomaadist ning muude postiteenuste kasutatavus on kahanemas, siis külastatakse postkontorit vähe," lisas ta.

Kaiv kinnitas, et postiteenust saab Põhjakeskusest ka edaspidi – alles jäävad kirjakast ja pakiautomaadid, postmarke saab aga osta Charloti kirjatarvete kauplusest.

Muu hulgas osutab Tõrremäe postkontor ka maksete sooritamise teenust, mida kasutatakse aga järjest vähem, kuna saadaval on palju mugavamaid ja soodsamaid alternatiive. Edaspidi on inimestel võimalik makseid tasuda kas pangakontoris, pangaautomaatides või Rakvere postkontoris. "Kõige mõistlikum ning soodsam lahendus makseteks on aga sõlmida oma pangas e-makse püsikorraldus," soovitas Mattias Kaiv.

Veel käesoleval aastal plaanib Omniva paigaldada Eestisse ligikaudu 100 uut pakiautomaati ning tõenäoliselt on ka Rakvere kanti uusi pakiautomaate juurde tulemas. "Täpsemalt selguvad uute pakiautomaatide asukohad sügisel ning enne asukohtade lukku panemist räägime plaanid läbi ka kohaliku omavalitsusega ning kuulame kohalike elanike ettepanekuid. Kahtlemata saavad pakiautomaadid eelisjärjekorras just neisse asukohtadesse, kus on nende järele ka märkimisväärne nõudlus ja vajadus," sõnas Kaiv.

Pärast Põhjakeskuse postkontori sulgemist jääb Lääne-Virumaal tegutsema seitse postkontorit – peale Kroonikeskuses asuva Rakvere postkontori on postkontor ka Kundas, Aseris, Väike-Maarjas, Tapal, Rakkes ja Võsul. Päris mitmel pool on aga (valdavalt kauplustes) avatud postipunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles