Malenurk

Eino Vaher
, maleõpetaja ja Rakvere Maleklubi üks eestvedajaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viswanathan Anand – Peter Leko, 2009. Valge võidab.
Viswanathan Anand – Peter Leko, 2009. Valge võidab. Foto: Diagramm

India maletaja Viswanathan Anand jäi omal ajal alla nii Kasparovile kui ka karjääri loojangul olevale Karpovile. Ometi on tema saamine maailmameistriks (2007–2013) kuidagi õiglane, sümboliseerides idamaade rahvaste üha kasvavat võimekust ka ruudulisel laual. Naiste maailmameistritiitel kuulub pikemat aega hiinlannadele. Eelmisel nädalal lõppenud maleolümpial sai just Hiina esikoha nii meeste kui ka naiste arvestuses. Meeste hulgas mahtusid esikümnesse ka India ja Vietnami maletajad. Iseloomult meenutab Anand natuke meie Paul Kerest. Iial pole talt kuuldud ühtegi kurja sõna konkurentide aadressil. See-eest malelaual võib näha tõelist võtete tulevärki.

Viswanathan Anand – Peter Leko, 2009. Valge võidab.

Lahendus:

1. Oc4:f7+ Vf8:f7, 2. Ld4–h8+!! Kg8:h8, 3. Rd6:f7+ Kh8–g7, 4. Rf7:g5 ja must andis alla. Valgel on vanker ratsu vastu pluss kombinatsiooni tulemusel laekunud vabaettur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles