Virumaa Teataja kolumnist võitis näidendipreemia

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Nõmm
Martin Nõmm Foto: Erakogu

Täna kuulutati välja Eesti Teatri Agentuuri 2018. aasta laste- ja noortenäidendite võistluse võitjad. Võistlus toimus koostöös Eesti lastekirjanduse keskuse, VAT Teatri ja NUKU teatriga.

Näidendivõistluse žürii, kuhu kuulusid Krista Kumberg, Rita Rätsepp, Mihkel Seeder, Liis Sein, Kirsten Simmo ja Taavi Tõnisson, valis kahekümne kuue näidendi hulgast välja kuus, kolmandale preemiale hüüti välja kaks teksti, neist ühe autor on Virumaa Teataja kolumnist Martin Nõmm näidendiga "Kõik saab korda".

Martin Nõmm käsitleb aina rahvusvahelisemaks muutuvas Eestis hädavajalikke teemasid. "Kõik saab korda" ei lähe ekstreemsustesse, mida tumedanahalise poisi Eesti koolis õppimine kaasa võiks tuua, vaid vaatleb paineid ning küsimusi, mida tekitab esmapilgul ohutu argielu.

Näidendivõistlusi on Eesti Teatri Agentuur (enne 2008. aastat Eesti Näitemänguagentuur) korraldanud alates 1995. aastast. Seekordne laste- ja noortenäidendite võistlus korraldati koos partneritega, kelle esindajad kuulusid ka võistluse žüriisse. Lastele ja noortele suunatud näidendite konkurss korraldati kolmandat korda – varem on võisteldud aastatel 2002 ja 2010. Võistlus sai teoks Eesti Kultuurkapitali näitekunsti ja kirjanduse sihtkapitali abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles