Kongressil kõneldakse raamatukogust kui vabadusest

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Raamatukogu on vabadus – nii arvavad raamatukoguhoidjad, kes on tulnud juba XI-le kongressile, mis toimub täna ja homme Rakveres.

Raamatukogu on ruum, kuhu kõigil on vabadus tulla ja teenuseid kasutada. Raamatukogud on toeks ja abiks, et kodanikud saaksid hästi hakkama avatud ja tehnoloogiliselt kiiresti muutuvas maailmas. Mida see tähendab? Mida raamatukogudelt oodata? Kas Eesti raamatukogud on valmis? Mis suunas liigutakse? Need on teemad ja küsimused, millele raamatukoguhoidjad viimastel aastal on tähelepanu suunanud.

Visioonidokumendis "21. sajandi raamatukogu" on kirjas, et Eesti raamatukogude missiooniks on kujundada inimeste lugemisharjumusi, toetada elukestvat õpet, tagada ligipääs infole, teadmistele ja kultuurile. Kõike seda selleks, et Eesti riigis oleksid kultuursed, intelligentsed ja elus hästi hakkama saavad kodanikud.

Raamatukoguhoidjate suurfoorumil keskendutakse päevakajalistele teemadele – haldusreform ja raamatukogud, uued teenused raamatukogudes, tulevikusuundumused ja Euroopa kultuuripärandi aasta tähistamine. Kongressi esimeses teemaplokis tutvustavad Põhjamaade kolleegid uue põlvkonna raamatukogusid ja seal pakutavaid teenuseid.

Kongressil avatakse ühtlasi ka tänavused raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus", mis toimuvad üle Eesti 20.–30. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles