Ekspertiis: kolme lapse elu nõudis vingugaasimürgistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks hukkunud lastest oli sügisel Võsul kooliteed alustanud.
Üks hukkunud lastest oli sügisel Võsul kooliteed alustanud. Foto: Vladislav Musakko

Ekspertiisi tulemusel on selgunud, et surma põhjuseks oli vingugaasimürgistus, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

"Kriminaalmenetluse edasiseks ülesandeks on välja selgitada, kas surma põhjustas kellegi ettevaatamatus või selle taga oli rikkis või hooldamata küttesüsteemist tingitud õnnetusjuhtum," sõnas kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Andra Sild.

13. oktoobril leiti Kakumäe elamurajoonis asuvast eramajast 4- ja 7-aastase lapse surnukeha. Sama pere noorim, 2-aastane laps ja lapsevanemad viidi haiglasse. Kolmapäeval teatas haigla, et ka kolmas laps suri. Lapsevanemad on haiglast välja saanud.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kriminaalmenetlust. Viimase viie päeva jooksul on politseiuurijad teinud terve rea menetlustoiminguid, nende hulgas ülekuulamised, sündmuskoha vaatlus, uurimiseksperiment. Tõendite kogumine jätkub.

Praeguseks kogutud materjalid kinnitavad, et sündmuskohal avastatud gaasileke ei olnud traagilise sündmuse põhjuseks. Tehnilise järelevalve amet (TJA) tuvastas kontrolli käigus piirkonna 17 majas minimaalseid lekkeid gaasitorude liitekohtade juures, mis ei kujutanud mingisugust ohtu inimeste elule ja tervisele. Selliseid üliväikeseid gaasilekkeid on võimalik tuvastada ainult vastavate seadmetega. Gaasivarustus suleti kahes hoones gaasi- ja ventilatsioonisüsteemi puuduste kõrvaldamiseks. Suletud gaasivarustusega majades on nüüdseks puudused kõrvaldatud ja gaasivarustus taastatud. TJA jätkab menetlustoiminguid ning nõustab politseid ja prokuratuuri nende menetlustoimingute juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles