18-aastases noortekeskuses köidab innustav eeskuju

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere avatud noortekeskuse noorsootöötaja Arles Juurikas ja Noorte Tugila projektijuht Allan Eigi on kogenud, et ükski ülesanne pole kaelamurdev, kui seda lahendatakse noori kaasates.
Rakvere avatud noortekeskuse noorsootöötaja Arles Juurikas ja Noorte Tugila projektijuht Allan Eigi on kogenud, et ükski ülesanne pole kaelamurdev, kui seda lahendatakse noori kaasates. Foto: Vladislav Musakko

Järgmisel nädalal saab Rakvere avatud noortekeskus täisealiseks. Kooskäimiskoha eestvedajad teavad: et keskus püsiks, tuleb nutinoortega koos parkuurida, matkata või droone lennutada.

ks poiss, kel Rakvere avatud noortekeskusesse asja, on 16-aastane. Tanel on noortekeskuses käinud juba 11 aastat, lasteaiajuntsu võttis kord endaga ühes tema vanem vend. Paik ja seltskond on nii omaks saanud, et noormees veedab siin suurema osa ajast. Õigupoolest polegi tal teisi kohustusi – tööl ega koolis ta ei käi, ja nii ongi noortekas koht, kus tunde veeta.

Tanel on üks neist 60 noorest, keda Rakvere avatud noortekeskuses on igal argipäeval vaja tegevusse suunata. Peale lauamängude mängimise ja lihtsalt niisama ajaveetmise tuleb noortele muudki tegevust pakkuda. Kuidas köita eri vanuses nüüdisaja noori – koolieelikutest täisealisteni –, teavad kaks noormeest. Veel ülikoolis õppivad Rakvere avatud noortekeskuse noorsootöötaja Arles Juurikas ja Noorte Tugila projektijuht Allan Eigi on kogenud, et ülesanne pole kaelamurdev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles