Aasta põllumehe tiitlile kandideerib ka Vahur Veermäe

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Veermäe kandideerib aasta põllumeheks.
Vahur Veermäe kandideerib aasta põllumeheks. Foto: Eesti Põllumajandus- Ja Kaubanduskoda

Järgmisel teisipäeval välja antavale aasta põllumehe tiitlile kandideerib kümme inimest. Teiste hulgas on nominendiks põllumajandusfirma Trovador juht Vahur Veermäe.

Vahur Veermäe ütles, et sel aastal on mitu väärikat kandidaati ja talle on oluline teda üles seadnud Virumaa põllumeeste toetus. "Olla Virumaa kandidaat on au," sõnas Veermäe.

Vahur Veermäe juhib piimakarja ja viljakasvatusega tegelevat osaühingut Trovador seitsmendat aastat, firmas töötab 37 inimest. Pikaajaline põllumajandusjuht on erialalt agronoom. 2014. aastal pälvis Trovador Äripäeva põllumajandustootjate edetabelis teise koha käibekasvu eest.

Tänavusele aasta põllumehe konkursile on maamajanduslikud organisatsioonid esitanud kümme kandidaati kaheksast maakonnast. Tiitlile konkureerivad põllumehed Põlva- ja Viljandimaalt, Järva-, Pärnu-, Harjumaalt, Lääne-Virumaalt, samuti Saare- ja Hiiumaalt. Esindatud on piima- ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja kitsekasvatus. Kandidaatide seas on ka ravim- ja maitsetaimede kasvatuse ning katmikala aiandusega tegelejaid. 

Aasta põllumehe tiitel antakse välja 23. oktoobril Maalehe ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldataval konverentsil Tallinnas riigikogu konverentsikeskuses.

Konverentsi teemaks on põlvkondade vahetus põllumajanduses. Milliseid võimalusi noori toetada pakub põllumajanduspoliitika, sellest teeb ettekande maaeluminister Tarmo Tamm. Sõna saavad noortalunikud, kes on juba vanemate põllumajandusettevõtte üle võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles