Novaatorlikud päikesejaamad vallutavad Lääne-Viru põllud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa päikeseenergiajaama juures käib elav askeldamine, põllul on püsti juba tuhanded paneelide toetuspostid.
Tapa päikeseenergiajaama juures käib elav askeldamine, põllul on püsti juba tuhanded paneelide toetuspostid. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Virumaal käib korraga viie päikeseelektrijaama ehitus, mis tähendab, et vähemalt mõneks ajaks saab meie piirkonnast suurim päikeseenergia tootja Eestis, ja võimalik, et ka Baltikumis.

AS FootonVolt on juba alustanud elektrijaamade ehitust Tapa ja Tamsalu lähistele, samuti kahe jaama rajamist Rakvere külje alla Ussimäele. Viies päikeseelektrijaam kerkib Pajustisse.

“Kõige rohkem päikest Eestis on muidugi saartel, kuid Lääne-Virumaale ehitamisega on meie meeskonnal side juba paarkümmend aastat,” rääkis FootonVoldi juhatuse liige Marek-Andres Kauts. “Meeskonda kuuluv Aadu Kauts projekteeris EKE Projekti ajal peainsenerina Virumaale palju, tellijateks olid sellised mehed nagu Suurmets, Tafenau ja Tõnurist. Oleme maakonna oludega kursis ja teame, et oma novaatorlike ettevõtmistega ei jää me Lääne-Virus hätta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles