Maakonnas tabati politsei suurreidi käigus üks joobes juht

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud üleriigilisel puhumisreidil.
Politseinikud üleriigilisel puhumisreidil. Foto: Politsei

Teisipäeval korraldas politsei kogu riigis reidi joobes sohvrite tabamiseks, meie maakonnas jäi korrakaitsjatele vahele üks joobes roolikeeraja.

Veel tuvastati kaks juhtumit, kus sõidukis ei kasutatud nõuetekohaselt turvavarustust.

Joobes juhtide süül toimus maakonnas 19 liiklusõnnetust, eelmisel aastal samal ajal 22. Tänavu on joobes juhtide põhjustatud avariides vigastada saanud üheksa inimest, mullu 16. Joobes juhi süül avariis hukkunuid tänavu maakonnas pole olnud, eelmisel aastal aga jättis liikluses elu neli inimest.

Sel aastal on maakonnas kokku tabatud 352 joobes sohvrit, neist kriminaalne joove tuvastati 160 juhil, kaks neist olid narkojoobes. Eelmise aasta samal perioodil kõrvaldati liiklusest 288 roolijoodikut, neist olid kriminaalses joobes129 juhti, neist omakorda kolm olid narkojoobes.

Ida-Virumaal tabati teisipäevase reidi käigus samuti üks joobes juht. Seda Narva politseijaoskonna teeninduspiirkonnas. Ühtegi roolijoodikut ei jäänud vahele Jõhvi politseijaoskonna korravalvuritele.

Tänavu on Virumaal tabatud üle 950 joobes sõidukijuhi, neist rohkem kui 150 tänu häirekeskuse lühinumbrile 112 helistanud hoolivatele liiklejatele, kes kahtlase sõidustiiliga autot märkasid ja sellest teada andsid.

Joobes juhtide süül on tänavu Virumaal toimunud 48 liiklusõnnetust, milles on hukkunud üks inimene ja kannatada saanud 21 inimest.

Virumaal kontrolliti nüüdse reidi ajal kokku 2325 sõidukijuhti, neist 925 Lääne-Virumaal, 480 Narvas ja 920 Jõhvi politseijaoskonna teeninduspiirkonnas. "Taoliste reidide puhul kontrollime korraga sadu juhte ning kõige suurem rõõm on siis, kui kõik sõidukijuhid on kained," kommenteeris reidi tulemusi Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Hannes Heinsar. "Seda ei juhtu paraku kuigi tihti," lisas ta.

"Isegi üks joobes juht liikluses on liiga palju," sõnas Narva politseijaoskonna patrullitalituse juht Aleksandr Urb. "Kahjuks ei tule meelde sellist päeva, kui Eestis poleks tabatud ühtegi joobes roolikeerajat," jätkas ta. "Oktoobris oli Narvas kaks juhtumit, mis panid isegi kogenud politseinikke pead vangutama – nimelt kõrvaldasime roolist kahel korral joobes naised, kes olid lapseootel. See on äärmiselt vastutustundetu nii enda, teiste liiklejate kui ka sündimata laste suhtes."

Aga mitte ainult roolijoodikud ei ohusta liiklejaid. Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste viitas tulevastele talvistele ilmadele ja sellest johtuvale vajadusele panna sõidukitele alla ilmaoludele vastavad rehvid. "Korralik talverehv ei ole see kuluartikkel, mille pealt kokku hoida," sõnas maakonna politseijuht. "Samuti loodame, et kõik jalakäijad on oma helkurid juba üles otsinud – helkureid peab kasutama põhimõttega, et kaks on alati parem kui üks, ning kui sul on üle, siis kingi helkur sõbrale," sõnas Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles