Tele2 hoiatab petuskeemi eest

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2. 
Tele2. Foto: Mailiis Ollino

Tele2 annab teada, et levimas on petuskeem, kus Tele2 logoga küsitluses lubatakse sellele vastanute vahel välja loosida iPad'e või kalleid telefone.

Seesuguseid loose Tele2 ei korralda ja tegemist on pettusega, mille eesmärk on koguda eelkõige inimeste krediitkaardi andmeid ning pääseda ligi arvutile.

Skeem on niisugune, et esmalt küsitakse Tele2 logoga varustatud lehel kliendi käest mitmesuguseid küsimusi. Kui neile vastatud, palutakse sisestada krediitkaardi andmed, et auhind kätte toimetada. Juhul kui inimene oma andmeid ei sisesta ja soovib tutvuda tingimustega, klikkides tingimuste lingile, suunatakse ta viirust sisaldavale saidile.

Teadaolevad pettust sisaldavad lehed on Tele2 võrgus blokeerimisel.

Pettuskeemi puhul on huvitav tähelepanek, et inimesel paluti postikulu ise tasuda ning ülekanne tuli teha Ukraina grivnades.

Libaküsitlused, -loosid ja -tarbijamängud on kõige kiiremini arenevad veebipõhised petuskeemid, kus kasutatakse tuntud ettevõtete nimesid. Tavaliselt kogutakse mängudega isikuandmeid, et neid kuritarvitada. Teisel juhul tuleb osalemiseks saata tasulisi sõnumeid ja seda innustatakse tegema palju, sest lubatud auhinnad on hinnalised. Ettevaatlikuks peaksid tegema ebamõistlikud lubadused, näiteks niisugune, et kõik küsitluses osalejad saavad iPhone'i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles