Politsei palub sõidukijuhtidel valmistuda nädalavahetuse lumesajuks

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid.
Talverehvid. Foto: Aivar Aotäht

Riigi ilmateenistuse prognoosi järgi hakkab homme Eestis lund sadama. Politsei palub lörtsiks ja lumesajuks valmis olla ja võimalusel rehvid vahetada.

"Esimene lumi tuleb alati üllatusena ehk paljud autoomanikud ei ole jõudnud veel talverehve alla panna. See toob kaasa kiiruste langemise ja tavapärasest rohkem õnnetusi. Mina soovitan lume tulekul suverehvidega auto omanikel võimalusel sõit ära jätta või edasi lükata ning minna ilma paranedes rehvitöökotta," ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Liiklusseadus kohustab juhti valima õige sõidukiiruse ja -võtted teeolude ja ilmaga toime tulemiseks. "Juht vastutab oma käitumise eest. Talvel saab turvaliselt sõita, kui roolikeeraja võtab rahulikult, hoiab pikivahet ja sõidab teeoludele vastava kiirusega. Lume ja lörtsi korral on iga manööver ohtlik ning võimalusel tuleks möödasõite vältida," soovitas Loigo. Ta lisas, et politseinikud keskenduvad lumesaju korral liikluse rahustamisele.

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõidukite tuled ja kojamehed ning heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehve võib kasutada alates 15. oktoobrist. Need muutuvad kohustuslikuks 1. detsembrist ja on seda 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles