Hingedepäeval süttivad küünlad

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad.
Küünlad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedel, 2. novembril, hingedepäeval, süüdatakse Rakvere Keskväljakul südame- ja veresoonkonna haiguste tõttu meie seast lahkunud inimeste mälestuseks 464 küünalt.

Mullu suri Eestis südame- ja veresoonkonna haiguste tagajärjel 8005 inimest. Seda on üle kahe korra rohkem kui pahaloomuliste kasvajate ja üle saja korra rohkem kui liiklusõnnetuste tõttu lahkunuid.

Ligi kolmandik haigusjuhtudest oleksid ennetatavad või edasi lükatavad, et elada kauem tervena.

Lahkunute mälestamiseks ja probleemile tähelepanu juhtimiseks süüdatakse haigekassa eestvedamisel kõigis maakonnakeskustes eelmisel aastal selles maakonnas südamehaiguse tõttu lahkunud inimestele küünlad – iga südame kohta üks küünal. Rakveres läidetakse 464 küünalt.

Küünalde süütamine algab kell 16.30 Rakvere Keskväljakul. Hingedepäeva mälestuspalve loeb Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu kell 17 ja luulepõimiku esitab Rakvere Linnanoorte Näitetrupp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles