Ministeerium keeldus andmast Aserile töökohtade loomise toetust

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri piirkonna võimalused on piiratud.
Aseri piirkonna võimalused on piiratud. Foto: Janar Korostik

Sotsiaalministeerium ei kavatse toetada töökohtade loomist Aserisse, kuna see seaks ebavõrdsesse olukorda teised Eesti vallad, kes võiksid samuti olla toetusest huvitatud.

Lääne- Virumaal asuv Viru-Nigula vald soovis sotsiaalministeeriumil toetust Aserisse laiendada, kuna see on endine Ida-Virumaa piirkond, kuigi kuulub pärast omavalitsuste ühinemist Lääne-Virumaale Viru-Nigula valda.

Ministeeriumi hinnangul on aga piirkondliku töökoha loomise toetuse sihtrühma  valiku aluseks eelkõige registreeritud töötuse määr maakonnas, mis Lääne-Virumaal  on sarnane Eesti keskmise registreeritud töötuse määraga.

Vallavalitsuse hinnangul kulub Aseri piirkonna võimaluste laiendamistega ja arendamisega kindlasti vähemalt kümme aastat, et alevik ja selle ümbruskond muutuks atraktiivsemaks ja seda kohta valitaks elamiseks ning töötamiseks.

„Keskkond, arenemisvõimalus ja ideed on olemas, paraku puuduvad hetkel rahalised võimalused,“ kirjutasid vallajuhid sotsiaalministeeriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles