Kuu kutsub Ellen Niidu juurde

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri luulesarja “Kuu kutse” eestvedaja on näitleja Grete Jürgenson.
Rakvere teatri luulesarja “Kuu kutse” eestvedaja on näitleja Grete Jürgenson. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri väikese maja kohvikus algab teisipäeval, 30. oktoobril kell 19 luulesarjas “Kuu kutse” Ellen Niidu elule ja loomingule pühendatud õhtu.

“Kõik on nii habras/ ja katkeb kohe./Jää varitseb igas viivus./--- /Las ma armastan sind/täna,/ kuni talv on veel tulemata.”

“Kuu kutse. Linnuvoolija Ellen Niit” vaatleb Ellen Niitu kui kirjanikku, tõlkijat, ema, luuletajat. Niidu sulest ilmunud armastatud lastelugude kõrval keskendutakse tema karmidele, täpsetele, soojadele, helladele, inimest ja argipäeva ümbersõnastavatele tekstidele.

Luulesarja korraldaja, Rakvere teatri näitlejanna Grete Jürgensoni sõnul on Ellen Niit teda kõnetanud juba väiksest peale. “Juba lapsepõlvest mäletan onu Ööbiku jutte, mida ema mulle ette luges. Suurem äratundmine tekkis umbes seitse aastat tagasi, kui mulle sattus kätte luulekogu “Paekivi laul”. Mind väga liigutasid toona need tekstid ja need on mind siiamaani saatnud. Seega ei olnud keeruline teha valikut, kellele pühendada järgmine luuleõhtu”.

Proosat ja luulet vahendavad Toomas Suuman, Priit Põldma ja Grete Jürgenson. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles