Animatsioonimaailmas ei pea järelkasvu pärast muretsema

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväe­brigaadi eripreemia pälvis Haljala kooli 3.b klassi poiste animatsioon “Esimene võitlus”. Auhinna annab üle 1. jalaväe­brigaadi kapten Rene Rebane.
1. jalaväe­brigaadi eripreemia pälvis Haljala kooli 3.b klassi poiste animatsioon “Esimene võitlus”. Auhinna annab üle 1. jalaväe­brigaadi kapten Rene Rebane. Foto: Meelis Meilbaum

Tapal restoranis Roger Resto peeti laupäeval filmifestivali “Kino maale” lõpugalat. Hämar saal oli rahvast täis, suurel ekraanil järgnes üks tore animatsioon teisele.

Filmifestivali “Kino maale” raames näidati 8.–28. oktoobrini maapiirkondades filme enam kui 20 000 inimesele ja tehti nii kena kingitus Eesti vabariigi 100. aastapäevaks. Festival keskendus tänavugi animatsioonižanrile, tuues kolme programmiga fookusesse Heiki Ernitsa, kes tähistas sel aastal 65. sünnipäeva.

Festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko märkis, et tänavu täitus tema unistus näidata filme kõigis maakondades. Mullu see päris nii ei läinud. Ka rõõmustas teda, et filmitöö­tubades kaasalööjaid oli rohkem kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles