Rakvere noored muusikud esitavad Cēsises Veljo Tormise loomingut

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna seovad Cēsisega pikaajalised sõprussidemed Peamiselt on toimunud tihe kultuurivahetus, seda Anne Nõgu eestvedamisel.
Rakvere linna seovad Cēsisega pikaajalised sõprussidemed Peamiselt on toimunud tihe kultuurivahetus, seda Anne Nõgu eestvedamisel. Foto: Marianne Loorents

Eeloleval laupäeval, 3. novembril  on ligi viiskümmend Rakvere eragümnaasiumi, Rakvere Kaurikooli ja kooristuudio So-La-Re last ja noort oodatud Rakvere sõpruslinna Cēsisesse, et esineda Cēsise muusikakooli eestvedamisel ellu kutsutud projekti "4 x 100" suurejoonelisel kontserdil.

Projektiga "4 x 100" tähistatakse Eesti, Läti, Leedu ja Soome omariikluse 100. aastapäeva ja selle raames astuvad üles kollektiivid Cēsise sõpruslinnadest Eestis, Leedus ja Soomes. Kontsert toimub Cēsise tänapäevases 800-kohalises kontserdimajas.

Cēsise linnapea Jānis Rozenbergsi sõnul on riigi 100 aasta juubel eriline sündmus, mistõttu on neil hea meel, et Cēsis saab võõrustada sõpru ja partnereid oma kolmest kaunist sõpruslinnast linna uhkuseks peetavas kontserdimajas antaval erilisel kontserdil, mis peegeldab kõigi nelja sajandat aastapäeva tähistava riigi loovust ja andekust.

"Enamiku standardite kohaselt on Läti, Eesti, Leedu ja Soome ikka veel noored, seega on loogiline, et kaasame noorema põlvkonna muusikuid, pakkudes neile võimalust mängida maailmatasemel laval. Tänan Rakvere linna, et saadate oma talendid Cēsisesse, aidates meil luua tähelepanuväärse sündmuse. Me hindame seda sama kõrgelt nagu meie sõprust,” kõneles Cēsise linnapea.

Rakvere noored muusikud esitavad Cēsises valiku Veljo Tormise eesti pulmalaulude tsüklist, lisaks astub üles Rakvere eragümnaasiumi käsikellade ansambel. Huvilistel on kava võimalik näha Rakvere linnavalitsuse valges saalis täna, 30. oktoobril kell 16.30.

Rakvere linna seovad Cēsisega pikaajalised sõprussidemed. Peamiselt on toimunud tihe kultuurivahetus, seda Anne Nõgu eestvedamisel. "Cēsise inimestega seob meid eeskätt väga sarnane mõttemaailm, arusaam linna ja piirkonna arengust. Tahe teha sisulist koostööd nii kultuuri-, turismi- kui ka ettevõtlusvaldkonnas. Mul on heameel, et saame linna poolt taas olla aktiivsemalt kaasatud, ja olen tänulik, et Anne on olnud sageli see sidusosa kahe omavalitsuse vahel ning hoidnud kultuurisuhted soojana," tunnustas linnapea Marko Torm Anne Nõgu tegevust.

Rakvere linn algatas tänavu kevadel sõprussuhete elavdamise Cēsisega, toimunud on vastastikused külastused ja ees ootamas tihe koostöö Arvo Pärdi muusikamaja ehitamise raames. Rakvere linnajuhtide hinnangul on Cēsisel ja Rakverel palju ühist: linnad on sarnased rahvaarvult, kauguselt riigi pealinnast, käimas arendusprojektide ja visioonide poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles