Spordikeskuse juhi liisk langeb reedel

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu liige Allan Jaakus pole rahul olukorraga, kus ta peab spordikeskuse nõukogu esimehena lugema asutuse juhi konkurssi puudutavaid uudiseid kohalikust ajalehest.
Rakvere linnavolikogu liige Allan Jaakus pole rahul olukorraga, kus ta peab spordikeskuse nõukogu esimehena lugema asutuse juhi konkurssi puudutavaid uudiseid kohalikust ajalehest. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere spordikeskuse direktori leidmiseks välja kuulutatud konkurss on jõudnud finišisirgele. Valiku lõppvooru jõudnud kolme kandidaadi vahel langetab linnavalitsuse komisjon reedel.

Linnapea Marko Torm lausus, et konkursil kandideerinud enam kui kahekümne inimese hulgast tehti esimene valik ja jäeti sõelale kümme, kellega siis eri koosseisus viie- või kuueliikmeline komisjon vestles.

Viimati kogunes linnavalitsuse, linnavolikogu ja spordikeskuse esindajatest koosnenud komisjon asja arutama esmaspäeval. "Jäänud on kolm tugevamat kandidaati ja reedeks on tõenäoliselt juht valitud," ütles Marko Torm.

Eile pärastlõunal saatis linnavolikogu liige, Rakvere spordikeskuse nõukogu esimees Allan Jaakus kõikidele rahvaesindajatele meilitsi spordikeskuse juhi konkursi teemalise pöördumise. Jaakuse sõnul on ta pidanud lugema asutuse eelmise juhi lahkumisest, uuest konkursist, valikutest ning vestlusringidest üksnes ajalehest.

Nõukogu esimehe spordikeskuse juhi valimise protsessi kaasamata jätmist tauninud Jaakus tegi kirjas ettepaneku linna ressursside säästmiseks ühendada Rakvere spordikeskus Rakvere spordikooliga ühtseks asutuseks Rakvere Sport. "Lisaks töötada välja uue keha struktuur, kuhu võtta juurde üks-kaks tehnilist spetsialisti, kes hakkavad ka tehniliselt hooldama kõikide linna hallatavate asutuste tehnilisi sõlmpunkte," kirjutas ta.

Ühtlasi pakkus Allan Jaakus, et kõikide linna allasutuste spordisaalide kureerimine võiks minna edaspidi Rakvere Spordi alla.

Tema sõnul sätestab spordiseadus, et iga omavalitsuse juures peab olema spordiga tegelev juhtivspetsialist. Jaakus pakkus, et selleks võiks saada tulevikus just Rakvere Spordi uus direktor. "Teen ettepaneku peatada direktori konkurss vähemalt seniste, mitte edasi viivate tingimuste alusel," lisas Jaakus. "On väga imelik, et volikogu poolt valitud spordikeskuse nõukogu liikmed ei tea direktori vahetusest ja sellega kaasnevatest toimingutest ega saa anda nõu, kuidas Rakvere sport nii-öelda suureks teha. Tekib küsimus, kas sellisel moel on antud nõukogu jätkusuutlik ja demokraatlik. Ehk tuleks sellisel kujul nõukogu tegevus ära lõpetada ja asutuse põhimäärus ümber kirjutada."

Jaakuse pöördumist kommenteerinud linnapea Marko Torm ütles, et küsimus ei ole spordikeskuse nõukogu esimehe kaasamata jätmises, vaid pigem omavahelises infovahetuses. Ta märkis, et spordikeskust esindavad direktori valimise protsessis nii nõukogu liige ja volikogu spordikomisjoni juht Aleksandr Holst kui ka spordikeskuse juhi kohuseid täitev haldusjuht Andres Uska. "Suuremat kaasatust on keeruline tahta," lausus linnapea. "Nii kaasavaid komisjone, kui on Rakvere linnas, leiab vähestest omavalitsustest."

Konkursikomisjoni kuuluvad eelnimetatute kõrval spordivaldkonna eest vastutav abilinnapea Triin Varek, samuti teemat hästi tundev teine abilinnapea Neeme-Jaak Paap, linnavalitsuse personalispetsialist ja enamikul aruteludel ka linnapea.

Rakvere spordikeskuse nõukogu ei ole pärast viimast verevahetust käesoleva aasta veebruaris uue esimehe Allan Jaakuse juhtimisel kordagi koos käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles