Keskkonnaamet asub soomlaste abil taastama Põhja-Eesti rannikualasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgi. Pilt on illustreeriv.
Jõgi. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonnaamet asub Eesti-Soome ühise LIFE projekti "Läänemere rannikuelupaikade võrgustike taastamine" ehk CoastNet LIFE abil taastama Põhja-Eesti rannikualasid.

Tänavu augustist 2025. aasta varakevadeni kestva projekti tegevused on suunatud tervikuna kogu rannikukompleksi elupaikadele ja elustikule, hõlmates nii Soome lahe lõuna- ja  põhjarannikut kui ka Botnia lahega piirnevat Soome rannikut. Eestis on projekti hõlmatud ka Lahemaa rahvuspark.

"Eestis taastatakse 30 hektarit Rammu ja Mohni saare kukemarjanõmmesid ja üle 100 hektari muid poollooduslikke kooslusi Lahemaa rahvuspargis, Paljassaares ja Aegnal. Lisaks taastatakse kaitsealuste liikide ebapärlikarbi, paksu jõekarbi, mustlaik-apollo ja rohe-vesihobu elupaiku 183 hektaril Lahemaa jõgedes ning nende kallastel. Saksamaa edukale kogemusele toetudes turgutame ka ebapärlikarbi järelkasvu tulemuslikumat kasvamist liigi kodujões. Väljasuremisohus ebapärlikarbi ainsaks teadaolevaks elupaigaks Eestis on väike metsajõgi Lahemaa rahvuspargis, ka mujal Euroopas on tegu äärmiselt ohustatud liigiga," rääkis keskkonnaameti põhja regiooni projektijuht Riina Martverk

Projektiga tehakse ka võõrliikide tõrjet ja koristatakse rannikult sõjarajatiste jäänuseid, et kaitsta meie kodumaist elustikku ja aidata sel kiiremini taastuda. Samuti tõstetakse koostöös kohalike omavalitsustega avalikkuse teadlikkust rannikuelupaikadest. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles