Turistid eelistasid Rakveret ja Vihulat

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti külalised Vihula mőisas.
Läti külalised Vihula mőisas. Foto: Kasper Mäe

Lääne-Virumaad külastas 2017. aastal 134 421 turisti ja siinsed majutusasutused registreerisid kokku 222 936 ööbimist.

Eestit külastas 2017. aastal 3,54 miljonit turisti. Tegemist on muidugi statistiliste andmetega ja registreeritud külastustega, tegelikud numbrid niinimetatud "metsikute turistide" arvelt on suuremad.

Lääne-Virumaad iseloomustas suur siseturistide osakaal, keda hinnanguliselt oli 70 protsenti. Välisturistidest käis meil kõige rohkem soomlasi, järgnesid Venemaa, Saksamaa ja Läti kodanikud. Ülekaalus on suveturistid, piirkondadest eelistab valdav enamus turiste Rakveret ja (endist) Vihula valda. "Lääne-Virumaal paraku puuduvad ühepäevased välja töötatud turismimarsruudid," tõdes maakonnas turismiga tegeleva SA Lääne-Viru Ettevõtlus- ja Arenduskeskus juhatuse liige Heli Eigi.

Turismi-Eesti on jagatud regioonideks, Lääne-Virumaa kuulub SA Põhja-Eesti Turism haldusalasse. Viimane registreerib-fikseerib muu hulgas kõikvõimalikke statistilisi näitajaid. Nii näiteks külastas Põhja-Eesti Turismi kaudu Lääne-Virumaad 2017. aastal 17 pressireisi, elu meie maakonnas kajastasid Itaalia ja Brasiilia reisiajakirjanikud, Soome blogijad ning Venemaa instagrammerid. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles