Edgar Savisaarest ilmus elulooraamat (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Hundisilma talus.
Edgar Savisaar Hundisilma talus. Foto: Meelis Meilbaum

Veteranpoliitik Edgar Savisaarest ilmus elulooraamat "Edgar Savisaar – poliitik ja romantik", mis sisaldab Savisaare meenutusi ja vaateid elule.

Raamatu autorid on Ain Saarna, Toivo Tootsen ja Heiki Raudla ning teos jõuab poelettidele ilmselt 10. novembri paiku.

Saarna sõnul on saanud klassikaks ütlemine, et kui Savisaart ei oleks olemas, siis tuleks ta välja mõelda. "Huvitav, kellest saab pärast Edgar Savisaare taandumist meie uus Savisaar?" küsib ta raamatututvustuses.

Toivo Tootseni sõnul on taasiseseisvunud Eesti poliitikas Savisaarel esimese mehe koht. "Tema oli see inimene, kes tõmbas 1987. aastal asja käima, ning oli ka edasi iseseisvumise ideede generaator ja mootor. Temas oli tol ajal käilakujuks sobiv kooslus," rääkis Tootsen. "Savisaar oli meie riikluse uuesti rajaja. Tema valitsus pani suures osas paika roopad, mida mööda teised said edasi sõita."

Raamatu esitlus toimub 14. novembril Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses. Üles astuvad raamatu koostajad koos Edgar Savisaare endaga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles