Kuradi Saar: emakeeles laulmine on suur vastutus

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuradi Saar on Eesti auhinnatud rokkbändi Elephants from Neptune eestikeelne projekt.
Kuradi Saar on Eesti auhinnatud rokkbändi Elephants from Neptune eestikeelne projekt. Foto: Gerli Tooming

Augustis ilmus Eesti muusikasse eestikeelset rokki viljelev ansambel, kel õnnestus tuhandetes inimestes – nii melomaanides kui tavalistes kuulajates – tekitada kümneid küsimusi.

“Tahtsime teada, kuidas meie muusika inimestele nägudeta mõjub ja kas keegi meid seal üldse ära tunneb,” lausus Robert Linna, Eesti ühe viimaste aastate menukama rokkbändi Elephants from Neptune ja nüüd eesti keeles musitseeriva Kuradi Saare solist. Aastast 2010 on Linna, Markko Reinberg, Rain Joona ja Jon Mikiver kriitikute hinnangul rikastanud kodumaa muusikamaastikku kvaliteetse rokiga.

Nüüd, kui prooviruumis kõlab emakeelne muusika, on võrdlus eelkäijate ja kaasaegsetega veel märgatavam. “Me lasime selle projekti puhul ennast avasüli mõjutada Grapsist, Rujast, Miljarditest ja Ans. Andurist. Kindlasti ei püüdnud me aga kedagi kopeerida,” selgitas Linna, kelle sõnutsi ühendavad lahkunud ja tänapäeva legende mõtted ja suhtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles