Veeteede amet otsib Eesti lemmiktuletorni

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapungerja tuletorn.
Rannapungerja tuletorn. Foto: Kasper Mäe

Veeteede amet kuulutas välja Eesti lemmiktuletorni otsingud ja rahvahääletuse tulemusel selguv lemmiktuletorn kuulutatakse välja veeteede ameti 100. aastapäeval, 13. novembril. Ühtlasi on tegemist ameti kingiga Eesti vabariigi 100 aasta juubeliks.  

Veeteede ameti peadirektori Rene Arikase sõnul alustas amet just Eesti lemmiktuletorni otsinguid, sest tuletornid on aegumatud ohutu veeliikluse ja kultuuripärandi sümbolid, mis on inimesi paelunud mitmesugustel põhjustel aastasadu. "Tuletornid on need, mida meremehed, väikelaevajuhid ja purjetajad vajavad ning pered ja kogukonnad armastavad," ütles ta.

 Eestis on 41 töötavat tuletorni, neid kõiki haldab veeteede amet. Koostöös kohalike kogukondadega on amet saanud huvilistele külastamiseks avada kümme tuletorni ning on potentsiaali avada mõni veel. "Kuigi lõplikud numbrid selguvad järgmise aasta alguses, saab esialgse info põhjal hinnata, et ainuüksi sel aastal on avatud tuletornides käinud kokku ligi 100 000 külastajat. Huvi on tuletornide vastu väga suur," rääkis Arikas

Lemmiktuletorni hääletuses osalejate vahel loosib amet välja eksklusiivse, võitja valitud tuletorni külastuse kogu perele. 

Kuidas lemmiktuletorni hääletamisel osaleda? 1.–12. novembrini (kella 17-ni) saab anda teada, milline tuletorn ja miks on kõige parem. Seda saab teha veeteede ameti Facebooki lehel või hääletuskeskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles