Vinni vald soetab õpilaste veoks uue bussi 

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni valla vana buss, mis volikogu viimatise istungi ajal, kui uue bussi soetamist arutati, taas katki läks.
Vinni valla vana buss, mis volikogu viimatise istungi ajal, kui uue bussi soetamist arutati, taas katki läks. Foto: Hilje Pakkanen

Vinni volikogu andis vallavalitsusele loa võtta viieks aastaks kasutusrendile 50-kohaline või suurem buss, mida hakatakse peamiselt kasutama õpilaste veoks.

Volikogu määras bussi kasutusrendi aastakuluks kuni 40 000 eurot.

Vajadus uue või vähe kasutatud bussi soetamiseks on tekkinud olemasoleva bussi sagedaste rikete tõttu. 

Bussil oli oktoobrikuus kolm erakorralist remonti ning see läks katki ka just sel päeval ja ajal, mil volikogu teemat arutas. Buss oli parasjagu vedamas noorkotkaid ja kodutütreid laagrisse, kui Pariisi külas äkitselt seisma jäi. Lapsed veeti sihtpunkti Kaitseliidust appi kutsutud sõidumasinatega.

Praegu valla õpilasliine teenindava bussi väljalaskeaasta on 2007 ja läbisõit 740 000 kilomeetrit. Seetõttu ei ole suuremahulise remondi tegemine otstarbekas, sest laste veoks vajalikku töökindlust selle remondi tegemine ei taga.

Vallabussi olemasolu võimaldab omavalitsusel transporti operatiivselt korraldada. Sõiduvahendit kasutatakse peale õpilaste veo ka ekskursioonideks ja väljasõitudeks võistlustele ja teatrisse.

Bussi soetamiseks korraldab vallavalitsus hanke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles