Võimalikud vargad luusivad ringi kopsakat noosi otsides

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseile pole ringi luusivatest võimalikest varastest veel infot laekunud.
Politseile pole ringi luusivatest võimalikest varastest veel infot laekunud. Foto: Kristjan Teedema

Selja külas elav Tatjana rääkis, et eelmise teisipäeva lõuna ajal kella ühe paiku kuulis ta koputust uksele. "Kolisime hiljaaegu ja ma ei osanud kohe uurida, kes koputab," rääkis ta. Ta tegi pahaaimamatult ukse lahti ja nägi esmalt kahte meest. Üks neist seisis trepil, teine veidi eemal.

Trepil seisev mees päris vene keeles, kelle põld maja juures on. Neil on vaja elektritöid teha. Mehe väitel olevat neil ka tööde kaart.

Tatjana märkas eemal veel kahte meest jalutamas ja ütles, et ei tea põllu omanikku. Kui mõnda aega veeretati juttu elektritöödest, kaldus see mingil hetkel põõsaste lõikamisele. See äratas Tatjanas kahtlust. Ta märkas, et mehed küll elektrikute moodi välja ei näinud. Samuti pani naine tähele, et kaugemal olev kutsumata külaline ilmutas elavat huvi ümbritseva vastu.

Tatjana ütles, et kui tal mees koju tuleb, siis küsigu temalt. Kui külalised olid lahkunud, helistas naine kohe mehele ja kirjeldas juhtunut. Mees pani tähele seika, et kaardi olemasolust hoolimata mehed põllu omanikku ei teadnud.

Poeg, kes "külaliste" tulles kodus oli, märkas, et mehed olid parkinud kaks kastiga maasturit eemale. Ilmselt vältides majapidamisele liiga lähedale sõitmist.

Hiljem kuulis Tatjana, et neli vene keelt kõnelenud meest olid käinud luusimas Karepal. Seal esitlesid nad end metalliotsijatena, samal ajal ümbrust teraselt silmitsedes.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla tunnistas, et selle konkreetse juhtumi kohta politseile infot laekunud ei ole ning praegu korravalvurid ei tea, millega kirjeldatud mehed tegelesid. "Eriti väiksemates külades ja kogukondades, kus kõik üksteist tunnevad, jäävad võõrad inimesed silma," jätkas Alla. "Kui teile tundub inimeste tegevus kahtlane, siis tasub sellest politseile teada anda. Seda saab teha, helistades häirekeskuse numbril 112. Politsei reageerib väljakutsele, et infot kontrollida, ning juhul, kui on toime pandud süütegu, ka teo toimepanijad tabada," selgitas Alla.

Politseitööle aitab kaasa teate kiire laekumine ja igasugune täiendav info, näiteks inimeste tundemärgid. Juhul kui liiguti autoga, siis ka selle registreerimisnumber. "Kuritegude ennetamisele saab kaasa aidata iga kodanik," sõnas Alla. Ta tuletas inimestele meelde, et kodust lahkudes on oluline uksed lukku keerata ja mitte jätta esemeid järelevalveta. "Kui märkate ka naabri maal kahtlast tegevust ja kahtlaseid inimesi, siis tasub ka sellest politseile teada anda," lisas Alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles