"Seltsimees laps" pürgib Baltikumi parimaks filmiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader mängufilmist «Seltsimees laps».
Kaader mängufilmist «Seltsimees laps». Foto: Kaader Filmist / Amrion OÜ

Pimedate Ööde filmifestivalil võtavad üle pika aja omavahel mõõtu Eesti, Läti ja Leedu filmid – parimaks pürib 11 linateost, nende hulgas mängufilm "Seltsimees laps".

Eestit esindavad lisaks mängufilm "Võta või jäta" ning animafilm "Kapten Morten lollide laeval", mis on seni tiirelnud üksnes välisfestivalidel ja jõuab siinsete vaatajate ette esimest korda.

Tähelepanuväärne on, et programmi valitud filmide autoritest on koguni seitse naised. Noorim režissöör on 27-aastane Marija Kavtaradzė ja vanim 84-aastane Ivars Seleckis. Balti filmide võistlus oli PÖFF-il kavas ka aastatel 2008–2011.

Festivali juhi Tiina Loki sõnul on Balti riikide filmitööstus viimastel aastatel jõudsalt arenenud ja filmide hulk on kasvanud. "Meil on väga hea meel naasta vana idee juurde, sest PÖFF-i üks eesmärke on edendada kogu regiooni filmitööstust ja tutvustada seda rahvusvaheliselt. Aga võidab ka Eesti vaataja, kellel võiks olla huvitav näha, kuhu on meiega võrreldes jõudnud Läti ja Leedu film," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles