Sõnarändurid peatuvad Rakveres (1)

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Remsu teosega “Filmidraamatehnika”.
Olev Remsu teosega “Filmidraamatehnika”. Foto: Erik Prozes / Postimees

Lääne-Virumaa keskraamatukogusse jõuab kolmapäeval, 7. novembril kell 17.30 traditsiooniline kirjandustuur Sõnaränd, mille käigus kirjanikud külastavad Eesti raamatukogusid. Rakverre saabub neli sõnarändurit: Reet Kudu, Tarmo Teder, Pille Õnnepalu ja Olev Remsu.

Reet Kudu on eesti ajakirjanik, kirjanik ja tantsukriitik, kes on kirjutanud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele. Tema viimane romaan “Muidumiljonärid” ilmus 2017. aastal ja see käsitleb omandireformi käigus kodu kaotanud inimeste saatust.

Tuglase novelliauhinna laureaat Tarmo Teder on kirjutanud nii luulet, lühiproosat kui ka päris pakse romaane. Tema viimati ilmunud mastaapne romaan “Kuuskümmend aastat hiljem” on omamoodi saarlaste “Vaikne Don”.

Pille Õnnepalu kirjutab õrna luulet, ja kui paljusid kipub nende kuulsa sugulase vari rõhuma, siis teda vend Tõnu pigem tiivustab.

Olev Remsu on eesti kirjanik ja filmidramaturgia õppejõud, kes on kirjandusvallas tegutsenud oma pool sajandit. Temalt on ilmunud nii mälestusi, reisikirju, romaane kui ka filmistsenaariume ja arvamusartikleid. Tänavu ilmunud romaani “Tapjad” on nimetatud eluromaaniks, mis lõpeb mõnele tegelasele letaalselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles