Kristo Saage viskekontsert aitas Tarval alistada Kalevi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme Rakverest eemal veedetud aasta järel kodukanti naasnud Kristo Saage kannab RSK Tarvas meeskonnas liidrirolli.
Mitme Rakverest eemal veedetud aasta järel kodukanti naasnud Kristo Saage kannab RSK Tarvas meeskonnas liidrirolli. Foto: Ain Liiva

Eesti meistriliigasse pürgiv korvpallimeeskond Rakvere Spordikool/Tarvas kasvatas esiliiga meistrivõistlustel võiduarvet, alistades reedel seni kaotuseta meeskondade duellis KA Tallinna Kalev/TLÜ 105:95 (poolaeg 48:53). Rakverlased tõusid ainuliidriks.

Kohtumise kangelaseks kerkis väljakuperemeeste liider Kristo Saage. Enne mängu algust Saku I liiga nime kandvate esiliiga meistrivõistluste oktoobrikuu parima palluri auhinna saanud 33-aastane tagamees viskas 37 punkti, hankis üheksa lauapalli ja andis viis korviga lõppenud söötu. Vastased tegid tema takistamisel 14 viga.

Enam kui 600 silmapaari ees peetud põnevas vastasseisus toetasid RSK Tarvas meeskonda veel Renato Lindmets 21 punkti ja seitsme lauapalliga, Sander Ramul viskas 17 ja Mihkel Kurg 10 punkti.

Kalevlaste kasuks tõid Erik Luts 26, Rakverest sirgunud Kiur-Thomas Vehmanen 17 ning Romet Käämer ja Kiur Akenpärg võrdselt 14 punkti.

Päev varem käis esiliigas platsil Tamsalu Los Toros/TalTech, kes pidi tunnistama pealinnas G4S Noorteliiga 92:85 (41:36) paremust. Argo Orumaa viskas tamsalulaste kasuks 29 ja Risto Puur 16 punkti, võitjate parim oli Ran Andre Pehka 25 punktiga.

RSK Tarvas tõusis turniiritabelis täisedu, nelja võiduga ainuliidriks, talle järgnevad võrdselt kolme võidu ja ühe kaotusega KA Tallinna Kalev/TLÜ, KK Viimsi/Noto ning Tartu Kalev/Estiko.

Võrdselt kaks võitu ja kaks kaotust saanud Tamsalu Los Toros/TalTech on viies. Nendega sama palju võite-kaotusi on kogunud veel kolm järgnevat meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles