Lääne-Viru kehalise kasvatuse õpetajad pälvisid tunnustuse

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kehalise Kasvatuse Liidu tunnustuskirja vastuvõtmisel esitas Jaak Jalakas (paremal) talle omasel vaimukal moel kalambuure.
Eesti Kehalise Kasvatuse Liidu tunnustuskirja vastuvõtmisel esitas Jaak Jalakas (paremal) talle omasel vaimukal moel kalambuure. Foto: Erakogu

Veerandsajandat tegevusaastat tähistanud Eesti Kehalise Kasvatuse Liit pidas reedel ja laupäeval Tartus konverentsi, mille raames peeti meeles ka tublisid pedagooge.

Tunnustuskiri liikumise propageerimise eest Eestis anti ühtekokku 18 pühendunud pedagoogile, kelle hulka kuulusid Lääne-Viru maakonnast Kunda ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Jaak Jalakas ja tema ametivend Rakvere gümnaasiumist Alar Madilainen.

Jaak Jalakas sõnas, et Tartus loomemajanduskeskuses ligi 80 inimese osavõtul toimunud üritus oli igati pidulik ja ettekanded asjalikud. Muude teemade hulgas käsitleti konverentsil kehalise kasvatuse uuenduste edulugusid ja räägiti värskete uuringute tulemustest. Juttu oli samuti koolilaste kehalisest võimekusest, uue ainekava alusel kooliujumise korraldamisest ning kooli rollist liikumisharjumuse kujunemises.

Kolleege märkamise eest tänanud Jalakas sedapuhku temale omaselt luuletusi ei lugenud, vaid esitas hoopis vaimukaid päevakohaseid kalambuure.

Peale kahe läänevirulase, kellest Alar Madilainenil paraku osaleda polnud võimalik, said samasuguse tunnustuse osaliseks veel Ulvi Musting, Jaanus Meitus, Pille Raudsepp, Laine Küttim, Andres Siilak, Taiga Laur, Ülle Varik, Aili-Sirje Nugin, Elviira Grossberg, Meelis Raiend, Ravo Vaga, Rainer Võsaste, Ester Laumets, Piret Urmet, Kaspar Koolman ja Priit Allikivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles