Piltuudis: Väike-Maarja vägimehe spionaažilugu pandi kaante vahele

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu "Lurichi sõda" esitlusel Tallinnas rääkisid trükilõhnalisest teosest teiste hulgas Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja (keskel) ja autor Paavo Kivine (paremal).
Raamatu "Lurichi sõda" esitlusel Tallinnas rääkisid trükilõhnalisest teosest teiste hulgas Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja (keskel) ja autor Paavo Kivine (paremal). Foto: Kuno Raude

Tallinnas Viru keskuse raamatukaupluses Rahva Raamat esitleti esmaspäeval Paavo Kivise uut raamatut "Lurichi sõda", mis avab üllatavaid tahke Väike-Maarjas sündinud maadluslegendi kirevast elust.

Ehkki raamatu autor Paavo Kivine on varem üllitanud Lurichi kohta hulgaliselt lugemisvara, näitab vast ilmunud 350-leheküljeline dokumentaaljutustus vägimeest sootuks teises, põnevas valguses.

Teos kajastab ühte perioodi esimesest maailmasõjast, mil Lurich aitas Ameerikas viibides paljastada sakslaste tolleaegset suurimat reetmis- ja spionaažilugu.

Raamatus kirjeldatud afääri kaante vahele saamiseks tõi Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja Kivisele Ameerikast ligikaudu tuhat lehekülge mitmesuguseid allikmaterjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles