Rakvere viis rahvaasemikku esitasid koolide infotehnoloogiavahendeid puudutava arupärimise

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvutid on tänapäeva õppuritele asendamatud töövahendid.
Sülearvutid on tänapäeva õppuritele asendamatud töövahendid. Foto: Mihkel Maripuu

Rakvere linnapeale Marko Tormile esitatud arupärimises öeldakse, et linna üldhariduskoolide infotehnoloogiavahendite kasutusrendi hanke tehnilise kirjeldusega on hangitavale seatud mitu efektiivset konkurentsi piiravat, ebamõistlikku kitsendust seadvat tingimust. Soovitakse osta ressurssi, mis ei ole hanke eesmärgi täitmiseks kriitiliselt tähtis. Selle tõttu kitseneb oluliselt võimalike pakkujate ring ja linna raha ei kasutata otstarbekaimal moel.

Volikogu liikmed soovivad vastust kaheteistkümnele küsimusele. Näiteks miks ei tohi sülearvuti ekraan olla läikiv. Samas selgitatakse, et väga paljud äriklassi arvutid on läikiva ekraaniga.

Arupärimisele on alla kirjutanud Rakvere linnavolikogu liikmed Marti Kuusik, Anti Poolamets, Allan Jaakus, Andres Jaadla ja Roman Kusma. Linnapealt soovitakse lisaks kirjalikule ka suulist vastust 21. novembrile kavandatud linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles