Swedbanki paroolikaardi päevalimiit on homsest 50 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parooli- ehk koodikaart kaob ajalukku järgmise aasta veebruaris.
Parooli- ehk koodikaart kaob ajalukku järgmise aasta veebruaris. Foto: Tairo Lutter

Swedbanki internetipangas saab homsest paroolikaardiga teha päevas makseid senise 100 euro asemel 50 euro ulatuses, kaarte saab kasutada autentimiseks kuni tuleva aasta 1. veebruarini. 

Aasta algusest on leidnud paroolikaardile alternatiivi ligi 120 000 Swedbanki klienti.

"Kõige levinum valik on Smart-ID, mida eelistas 60 protsenti senistest paroolikaartide kasutajatest. Umbes 30 protsenti hakkas kasutama ID-kaarti ning 10 protsenti valis PIN-kalkulaatori või mobiil-ID," ütles Swedbanki klienditeenuste divisjoni juht Ede Raagmets pressiteate vahendusel.

Nutiseadme kasutaja jaoks on Raagmetsa sõnul parim alternatiiv paroolikaardile Smart-ID. Nendele, kes nutiseadet ja mobiilipanka ei kasuta, võib olla heaks lahenduseks ID-kaart, mis on enamikul olemas. Samuti on üheks võimaluseks mobiil-ID, mida saavad kasutada ka nuputelefoni omanikud.

Smart-ID kasutamiseks tuleb alla laadida rakendus, ühtlasi saab seda vormistada ka pangakontoris. Mobiil-ID vormistamiseks tuleb pöörduda oma mobiilioperaatori poole. Jätkuvalt saab internetipanka logimiseks kasutada ka PIN-kalkulaatorit, mille saab osta pangaesindusest.

Riigikogu võttis 2017. aasta 15. novembril vastu makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse, millega karmistati internetimaksete turvanõudeid. Eelnõuga rakendatakse internetimaksetel ajakohaseid turvanõudeid, mistõttu väheneb paroolikaartide kasutamine. Eelnõuga viiakse ühtlasi Eesti seadused kooskõlla uue Euroopa Liidu makseteenuste direktiiviga. Euroopa Liidu direktiivi turvanõuded jõustuvad täies ulatuses 2019. aasta lõpupoole, mistõttu kaovad kasutuselt ka internetipankade paroolikaardid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles