Pühapäeval heisatakse Eesti lipud

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval heisatakse isadepäeva ning Poola vabariigi 100. aastapäeva puhul Eesti lipud.

Lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Lippu on oodatud heiskama ka kõik teised. Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Isadepäev on perekondlik tähtpäev, millega austatakse isasid ning tähtsustatakse nende rolli laste kasvatamisel ja ühiskonnas.

Lisaks traditsioonilisele aasta isa väljakuulutamisele tähistatakse Eesti vabariigi 100. aastal isadepäeva perepäevaga Tallinna lauluväljakul. Toimub kontsert, peredele leidub mitmesugust tegevust, samuti saab lauluväljakul tutvuda suure militaartehnika väljapanekuga. Isadepäev toimub Tallinna lauluväljakul 11. novembril kella 11–15 ja sissepääs on kõigile osalejatele tasuta. Sündmusest teeb erisaate Eesti Televisioon.

11. novembril tähistatakse ka Poola vabariigi iseseisvuspäeva. Vabariigi valitsuse otsuse kohaselt tähistatakse Soome, Leedu, Poola ja Läti vabariigi 100. aastapäeva Eesti lipu heiskamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles