Vasta ja Rakvere õpilased pääsevad kodukandi tööandjate tagaruumidesse

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külla minnakse ka ujuvkaisid tootvale ettevõttele Top Marine.
Külla minnakse ka ujuvkaisid tootvale ettevõttele Top Marine. Foto: Meelis Meilbaum

KredEx viib Rakvere ja Vasta kooli õpilased Lääne-Virumaa ettevõtetesse, et anda noortele võimalus tutvuda kodukandi tööandjatega.

KredExi karjääriretkede raames avaneb noortel võimalus külastada ühe päeva jooksul kolme ettevõtet: Top Marine'i, Bauroci ja Production House'i. 9.–12. klassidele suunatud karjääriretked toimuvad KredExi algatusel juba neljandat aastat.

"Eelmisel aastal viisime projektis osalenud õpilaste seas läbi küsitluse, millest selgus, et üle 50 protsendi õpilastest polnud kunagi käinud ekskursioonil üheski ettevõttes. See tähendab, et enam kui pooltele õpilastele on karjääriretkede raames reaalse tööeluga kokkupuutumine eriti oluline, kuna just tänased ettevõtted on meie noortele tulevikus tööandjaks," rääkis KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver.

"Kindlasti on ka ettevõtetele projektis osalemine tulevikku vaatav tegevus, sest üle 90 protsendi õpilastest jääb ettevõtete külastusi hea sõnaga meenutama," lisas Liiver.

Vasta kooli õpetaja Krista Leppiku sõnul aitavad karjääriretked väikekoolidel pakkuda õpilastele vaheldusrikast õppetööd, kuna KredEx hüvitab kooli transpordikulud. "Oleme juba mitmendat korda KredExi programmis osalemas ja näeme projektis olulist harivat vaheldust," rääkis Leppik.

Lääne-Virumaal saavad Vasta kooli õpilased tutvuda lähemalt Rakvere külje all ujuvkaisid tootva Top Marine’i, Kunda lähistel poorbetoontoodetele spetsialiseerunud Bauroci ja Vinnis elementmaju tootva Production Houseiga.

Karjääriretkedest saavad 9.–12. klasside õpilased osa kaheksas maakonnas. Retkele saamiseks on õpilased esitanud taotlused ning kõigi laekunud sooviavalduste seast on välja valitud karjääriretkel osalevad klassid. Karjääriretked toimuvad 20.–23. novembril​​ Harjumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Saaremaal, Tartumaal, Põlvamaal ja Jõgevamaal.

Noorte ettevõtlikkust aitab edendada ligi 25 ettevõtet. Karjääriretki viib ellu KredEx ning külastusi rahastab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles