SDE reformis eelmiste valimistega võrreldes ringkondade esinumbreid: Lääne-Virumaal püüab hääli Indrek Saar

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar oktoobris Rakvere teatri parkla laienduse avamisel.
Indrek Saar oktoobris Rakvere teatri parkla laienduse avamisel. Foto: Meelis Meilbaum

Sotsiaaldemokraatlik Erakond on välja valinud oma esinumbrid ringkondades – 12 valimisringkonnast on sama esinumber kui nelja aasta tagustel valimistel praeguse seisuga vaid kolmes, kirjutab ERR-i uudisteportaal. Võrreldes eelmiste valimistega on erakonnal uus esinumber ka Lääne-Virumaal. 

Lääne-Virumaa, Eesti väikseima valimisringkonna esinumbriks saab erakonna esimehele oponeerima asunud kultuuriminister Indrek Saar. Nelja aasta eest oli Lääne-Virumaal esinumber Rannar Vassiljev, kes kogus siis 2172 häält.

Lõplikult kinnitavad sotsid oma valimisnimekirja detsembri keskel. Eelmistel riigikogu valimistel sai Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 protsenti häältest ja riigikogus 15 kohta.

Reformierakonnal on samuti ringkondade esinumbrid koos. Ehkki Taavi Rõivas soovis ise kandideerida Tallinnas, peab ta leppima kandideerimisega Lääne-Virumaal. Eelmistel valimistel kandideeris reformierakonna esinumbrina siin Valdo Randpere, kes sai 3170 häält. 

Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles