Tulivee salapiiritusekeskusele pandi nurgakivi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liimala küla saab Tulivee salapiiritusekeskuse.
Liimala küla saab Tulivee salapiiritusekeskuse. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Lääne- ja Ida-Virumaa kohtumispaigas Purtse jõe suudmes asuvas Liimala külas sai nurgakivi Tulivee salapiiritusekeskus, mis keskendub salapiirituseveole Soome keeluseaduse ajal aastail 1919–1932.

Kevadeks valmiv keskus hõlmab lisaks muuseumile välilava ja vaatetorni. Keskuses on muuseumihoone koos majutusvõimalustega, välilava ja 15-meetrine vaatetorn.

Tulivee keskuse juht Hannes Prits rääkis, et eesmärk on tutvustada seda erilist perioodi uuemast Eesti ajaloost. "Oleme kogunud hulga piirituseveoalast materjali ning vahendeid, nende seas plaskusid, kanistreid, keha ümber kinnitatavaid piiritusenõusid. Teeme ajaloo kogumises koostööd Viimsi Rannarahva muuseumiga," ütles Prits. Ta lisas, et nad soovivad teha asju teistmoodi: nii hakkab iga hotellituba rääkima eri piiritusekuninga lugu.

Muuseumi ehitust toetatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist ligi 466 000 euroga. Kogu keskus läheb maksma 1,2 miljonit eurot.

2019. aasta mais valmivad hooned ehitab firma Trogar tellimusel Mapri Ehitus, projekteerija on AS Resand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles