Galerii: pisikesed rakverlased nautisid lusikapidu vanemate süles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Targa Maja saalis toimus beebide lusikapidu.
Rakvere Targa Maja saalis toimus beebide lusikapidu. Foto: Meelis Meilbaum

Isadepäeval toimus Rakvere linnavalitsuse valges saalis saalis beebide lusikapidu, kus peeti meeles Lääne-Virumaa pealinnas sündinud väikeseid ilmakodanikke ja nende vanemaid. Lusikapeole oli kutse saanud 42 tüdrukut ja 42 poissi. 

Nende 84 lapse seas oli ka mitu paari kaksikuid. Kolmekuiste Liisa ja Aroni isa Ivar ja ema Sveta olid lusikapeol teist korda. Ka kümme aastat tagasi, kui sündis nende esimene poeg, tulid nad kohale suure rõõmuga. Ivar ütles kaunil päeval, et on oma lastele hea isa. "Arvan, et isa peab leidma aega kõigeks – tööks, pereks ja hobiks. Sa pead kõigi jaoks olemas olema," sõnas Ivar.

Ta nentis, et kaksikud on vanematele ikka topeltrõõm ja ka isadel on iga järgmise lapsega tunne kindlam. "Väikeste asjade pärast ei muretse ega pabista. Nüüd on kogemust rohkem, oskan selle võrra lapsi paremini kasvatada," lausus Ivar.

Rakvere linnapea Marko Torm ütles, et aastas sünnib Rakveres 155–160 last ja see arv on olnud stabiilne. Tema sõnutsi on asjad hästi. "Meie linna suuruste linnade jaoks on väljakutse see, kuidas lapsed, kes lõpetavad põhikooli ja gümnaasiumi tahaksid siia tagasi tulla," rääkis Torm. Ta lisas, et suur küsimus lähimate aastate jooksul on see, kuidas Rakvere elukeskkonnana saaks pakkuda erinevaid võimalusi, et tuldaks siia peret looma.

Lapsed said mälestuseks hõbelusika, raamatu "Pisike puu" ja Aqva kinkekaardi beebide ujutamiseks. Esinesid tantsulapsed ja söödi torti. Järgmine lusikapidu toimub emadepäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles