Isadepäev liikluses: tähelepanelikud aitasid tabada purjutaja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 21 joobes juhti.
Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 21 joobes juhti. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Politsei tabas isadepäeval ööpäeva jooksul liiklusest 32 joobes juhti. Ehkki tundub, et seda on palju on see arv politsei statistika järgi üsna tavapärane. Jaanipäeval võidakse alkoholi tarvitamise tunnustega juhte tabada sada.

Rakvere politseijaoskonna patrullpolitseinik Käthlin Rindberg ütles, et nädalavahetusel pidasid Lääne-Virumaa politseinikud kinni kolm alkoholijoobes juhti. Läinud nädalavahetust ilmestas asjaolu, et kõik kolm kinni peetud juhti olid kriminaalses joobes ja nad peeti kinni hilisõhtul või varahommikul. "See tähendab, et piltlikult öeldes suunduti pikema alkoholi tarvitamise järel otse autorooli, mitte ei hinnatud hommikul ärgates oma tervislikku seisundit tegelikust paremaks," nentis Rindberg.

Ta tõi näite, et ühe joobes juhi tabasid politseinikud tänu pealtnägijale, kes peomeeleolus seltskonda autosse minemas nägi ja sellest Häirekeskusele teada andis.

Käesoleval aastal on politsei Lääne-Virumaal roolist kõrvaldanud 376 joobes juhti, kusjuures 173 olid kriminaalses alkoholijoobes. Tänavu on politseinikud Virumaal tabanud üle 160 joobes juhi just tänu numbrile 112 laekunud kõnedele, kus tähelepanelikud inimesed annavad teada kahtlase sõidustiiliga autost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles