Neli kirjanikku puistas südant

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasügisesesl kirjanike tuuril külastasid seekord Lääne-Virumaad Olev Remsu, Tarmo Teder, Reet Kudu ja Pille Õnnepalu.
Igasügisesesl kirjanike tuuril külastasid seekord Lääne-Virumaad Olev Remsu, Tarmo Teder, Reet Kudu ja Pille Õnnepalu. Foto: Lea Lehtmets

Pille Õnnepalu, Reet Kudu, Tarmo Teder ja Olev Remsu – äärmiselt erineva loomelaadiga kirjanikud – astusid kirjandustuuril Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogus lugejate ette, et kõnelda, mis hingel.

Igasügisene kirjanike Eesti tuur on toonud Virumaale kirjarahvast poeetidest tõlkijateni, romaani- ja novelliloojatest rääkimata. Sel korral sattusid nelikusse kaks habrassitkelt naiselike ning kaks karuselt mehiste teoste autorit.

Pille Õnnepalu, kelle luulekogu “Õde” viitab seosele Tõnu Õnnepaluga, ütles, et luule ja proosaluule juurest viis romaani “rääkimine vaikimine nutmine: vabaduse seletamatu ilu” kirjutamiseni elu ise. Kuna kunstiõpetajana töötanud Pille Õnnepalul ei õnnestunud tekitada koolis dialoogi õppeasutuse uue, temas eetilisi küsimusi tekitanud arengutee asjus, mõtles ta, et kirjutab sellest, mida ta näeb, ja saab nii tekkinud olukorrast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles