Savisaare süüasi saab kohtulahendi veel enne aasta lõppu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Hundisilma talus.
Edgar Savisaar Hundisilma talus. Foto: Meelis Meilbaum

Keskerakonna endise esimehe ja Tallinna eksmeeri Edgar Savisaare süüasi saab lahendi suure tõenäosusega veel enne aasta lõppu. 

Savisaare kohtu alt vabastamise üle puhkenud vaidlus tuleb riigikohtu kirjalikus menetluses arutamisele 21. novembril. Kuna riigikohus teeb reeglina lahendid 30 päeva jooksul pärast kaasuse arutamist, on veel enne jõule oodata otsust selle kohta, kas Savisaar peab jätkuvalt kohtu all olema või mitte. 

Riigikohus võttis oktoobri lõpus arutusele vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebuse kohtumäärusele, millega tühistati Savisaare kohtu alt vabastamine tema tervisliku seisundi tõttu.

Savisaare kaitsja leiab, et riigikohus peaks tühistama Tallinna ringkonnakohtu 14. augusti määruse, millega tühistati varasem maakohtu määrus ja kohustati kohtumenetlust Savisaare suhtes jätkama. Nääsi hinnangul peaks riigikohus jõustama Harju maakohtu 5. juuni määruse, millega kriminaalmenetlus Savisaare tervisliku seisundi tõttu lõpetati.

Tallinna ringkonnakohus leidis augusti keskel, et kriminaalmenetluse lõpetamine Edgar Savisaare terviseseisundi tõttu on olnud ennatlik. Kohus saatis kriminaalasja tagasi maakohtule menetluse jätkamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles