Kohus saatis roolijoodiku trellide taha

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumaja.
Rakvere kohtumaja. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud laupäeval hädaabinumbril 112 laekunud kõne peale kinni peetud raskes joobes autojuht Meelis tunnistati esmaspäeval Viru maakohtu otsusega süüdi korduvas mootorsõiduki joobeseisundis juhtimises ning talle mõisteti liitkaristuseks üks aasta ja kümme kuud vangistust.

Läinud laupäeva hilisõhtul sai politsei kõne ühelt liiklejalt, kes oli märganud Tapa vallas sõidukit ning kahtlustas, et selle juht on joobes. Loetud minutite pärast pidasid Rakvere politseinikud kinni sõiduauto Volkswagen, mille roolis oli joobes 38-aastane Meelis. Politseinikud tuvastasid sõidukijuhil kriminaalse alkoholijoobe, mehel puudus ka kehtiv juhtimisõigus.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Joel Alla sõnul näitab see juhtum ilmekalt, kui oluline on märkamine ja sekkumine. "Üks kõne võib olla kriitilise tähtsusega. Veel kord suur tänu sellele hoolivale inimesele, kes joobes juhist kohe teada andis. Sellised kõned aitavad meie liiklust turvalisemaks teha ja ära hoida võimalikke raskeid liiklusõnnetusi," ütles Alla. "Muret tekitab aga see, et autos oli kaks reisijat, kes mitte ei takistanud joobes juhti rooli istumast, vaid olid vabatahtlikult nõus sellise juhiga sõites oma elu ohtu seadma. Auto juhtimine joobeseisundis on vastutustundetu tegu ning sellised sõidud võivad lõppeda väga traagiliselt," lisas ta.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Ain Tali sõnul oli mees vähem kui kuu aega tagasi tunnistatud joobeseisundis juhtimise eest süüdi ning kohus oli talle karistuseks mõistnud 10 kuud tingimisi vangistust ühe aasta ja kuuekuulise katseajaga. "Kuna isik ei teinud varem mõistetud karistusest õigeid järeldusi, taotlesin kohtus reaalse vangistuse mõistmist," sõnas abiprokurör Tali.

Sel aastal on Ida prefektuuri politseinikud kinni pidanud üle 1001 joobes juhi, neist rohkem kui 160 kõrvaldati liiklusest tänu numbrile 112 laekunud kõnedele. Ida prefektuuris kinni peetud juhtidest olid 453 kriminaalses joobes. Joobes sõidukijuhid on Virumaal tänavu põhjustanud 53 liiklusõnnetust, milles üks inimene on hukkunud ja 22 on saanud vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles