Suurtükiväelased läbisid sõduri baaskursuse lõpurännaku

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 360 suurtükiväepataljoni oktoobrikutse sõduri läbis eile 35-kilomeetrise sõduri baaskursuse lõpurännaku, mis pani proovile ajateenijate füüsilise vastupidavuse, orienteerumisoskuse ja kursuse jooksul omandatud teadmised.

"Iga kursuse lõpus ootab ajateenijaid katsumus, mille läbimine nõuab neilt kursuse materjali tundmist ning tahet finišisse jõuda. Baaskursuse sõdurid said eile kursuse proovikiviga hakkama ning kindlasti on see nende jaoks senise teenistuse üks meeldejäävamaid üritusi," rääkis kursuse ülem major Rauno Viitmann.

"Nii pikka rännakut pole baaskursuse ajal seni teinud, aga kõik läks hästi. Meie jaos katkestajaid ei olnud. Kui oli vaja, siis motiveerisime teineteist, näiteks kasarmus ootava sooja saunaga," ütles rännaku läbinud reamees Jorgen Toomast ja lisas, et kõige meeldejäävam oli viimane ülesanne, kus ülema auto päästmise nimel pidi läbima veetakistuse ja tegutsema vastase tule all.

Reamees Henri Herm ütles, et rännakule minnes ei uskunud paljud sõdurid, et lõpuni jõuavad. "Meil oli hiljuti minirännak, pea poole lühem. Raske oli ning mõtlesime, et pikemaga ei saagi hakkama, aga tuli välja, et oleme üpris tugevad," kõneles reamees Herm.

Homme ootab sõdureid ees vandeandmise pidulik rivistus, kuhu on oodatud ka sõdurite vanemad. Tseremoonia algab Tapa linnakus kell 10.

Sõduri baasoskusi omandatakse sel aastal 1. ja 2. jalaväebrigaadis uuendatud formaadis. Uue programmi järgi kestab üksikvõitleja põhioskuste omandamine seitse nädalat, mille vältel õpivad sõdurid tundma teenistusrelva, orienteeruma maastikul, tegutsema väliharjutustel ning omandavad esmaabivõtteid, teadmisi kaitseväelisest käitumisest ja kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest. Kursuse lõpus sooritavad sõdurid sarnaselt varasemaga sõdurieksamid ja läbivad kursust lõpetava rännaku.

{

main

_

gallery

}263518{/

main

_

gallery

}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles