Üle 60 Lääne-Virumaa vähekindlustatud lapse loodavad jõuluunistuse täitumist

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulurõõm peab jõudma ka vähekindlustatud perede lasteni.
Jõulurõõm peab jõudma ka vähekindlustatud perede lasteni. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

35 omavalitsuse sotsiaaltöötaja panusel sündiv ja igat eestimaalast kaasav heategevuslik jõulukampaania Inglipuu ootab heategijaid. Lääne-Virumaal on inglipuud 11. detsembrini kolmes Maxima kaupluses, kus ootavad täitmist 62 vähekindlustatud lapse kingisoovid. Üleeestiline projekt aitab kokku täita 1330 majanduslikes raskustes lapse jõuluunistust.

Heategevusliku kingikampaania algataja kaubanduskett Maxima kogus koostöös Lääne-Virumaa sotsiaaltöötajatega kokku jõulusoovid neilt lastelt, kelle perel puudub tänavu võimalus lapsele soovitud kingituste tegemiseks. Inglipuud asuvad Rakvere, Tamsalu ja Tapa kaupluses.

Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise tegevusprogrammi Eesti võrgustiku juht Kärt Mere peab oluliseks, et kõigil lastel, ükskõik mis oludes nad ka ei kasvaks, jaguks eneseusku. "Unistuste täitmine on just see, mis annab tiivakesed, mis viivad elus edasi. Seetõttu ongi kaasinimestest hoolivad heategevuslikud projektid tänuväärt, sest annavad meie kõige nõrgematele eluks tähtsa tõuke," rääkis Mere. "Senikaua, kuni meil on lapsi, kel olude tõttu pühadekingid saamata jääksid, kutsun kõiki Inglipuu kampaaniaga nende laste unistusi täitma," lisas Mere.

Inglipuu kampaania patrooni Gerli Padari sõnul on Inglipuu kampaanias kaasalöömine väga lihtne. "Igalt inglipuu sedelilt leiab ühe lapse personaalse unistuse. Sellel on kirjas lapse nimi, vanus ja unistus, nii et igaühel on võimalus valida täitmiseks just see kingisoov, mis kõige enam südame põksuma paneb. See on suurepärane tunne, kui nii lihtsal moel saame muuta kellegi lapse pühad õnnelikuks," rääkis Padar, kes aitab vähekindlustatud laste soovide täitmisele kaasa koos perega.

Maxima Eesti tegevjuhi kohusetäitja Marko Põder tänab kõiki eestimaalasi, kelle abiga on kaheksa aastat laste jõuluunistusi täidetud. "Inglipuu seob üle Eesti sajad ja sajad head eestimaalased, tänu kellele oleme suutnud täita igal aastal üle 1000 vähekindlustatud lapse jõulusoovid. Meil on suur rõõm, et Inglipuu on alati soojalt vastu võetud ja eelmisel aastal täitusid soovid lausa rekordkiirusel. Loodame, et ka tänavu jagub rohkelt häid inimesi, kellega koos saame tuua 1330 lapse jõuludesse rõõmsaid üllatusi," lisas Põder.

Projektis osalemiseks tuleb valida Maxima kaupluse Inglipuult lapse jõuluunistus. Ostetud kingituse saab pakkimata kujul jätta Maxima infoletti. Selleks et laste jõuluunistused täituksid just pühade ajal, ootame soetatud kingitusi Maxima kauplustesse hiljemalt esmaspäeval, 11. detsembril.

Inglipuud, millel ripuvad laste jõuluunistused, asuvad 44 Maxima kaupluses üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles